MIXIN. Az asztalba zárt tudatosság

 

Régi vágyunk vált valóra ennek a terméknek a megalkotásával. Egy kisebb bútorcsaládot hoztunk létre, aminek a hozzáadott értéke a környezetvédelem fontosságát horodozza magában. 

Vissza nem váltható italos üvegeket vagy márványt zúzunk a nyers betonba, amit később visszacsiszolunk, hihetetlenül izgalmas és divatos terrazzo felületet eredményezve ezzel. Az üvegeket egy hulladéktelepről szedjük össze, egy asztalka pedig több üvegpalackot is képes felemészteni.

 Az üveg zúzalékkal rengeteget kísérleteztünk.. A legszebb mintákat feltöltöttük a webshopra. Ez és a beton alapszíne is opcionális, ezáltal igazán egyedi darabok születhetnek. 

Az asztallap alja  plasztikus, a teje pedig az öntési felület, azaz a csiszolandó oldal. Innen jött az ötlet, hogy megjelenhetne az asztalon valami egyedi mintázat. 

Az asztal tömör tölgyfából esztergált lábai tökéletesen illeszkednek a betonból "csöppenő" formához. Ezeket könnyen be lehet tekerni a betonba süllyesztett menetes hüvelyekbe. A beton formai lágyításával és a tölgyfával való anyagtársítással és precíz csatlakozással egy barátságos, kellemes bútor jött létre. 

 

 

 

x